[O1] światła na przyczepkę .. a raczej brak świateł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • orlik1
    Classic
    • 2012
    • 1

BADYL
  • pajson
    Classic
    • 2011
    • 4

Witam. mam problem brak świateł na przyczepkę. Rozkręciłem moduł podłaczenia przy haku holowniczym i znajduje się tam 7 kabli a tylko dwa były podłączone. kompletnie nie mam pojęcia jak je podłączyć aby wszytko grało .. POMOCY .. chodzi mi jaki kolor kabla do jakiego gniazda???

Komentarz

• peb
      Rider
      • 2010
      • 254
      • Roomster (5J)

Witam
      Nie patrz na kolory tylko trzeba próbować.
      Ja miałem w swojej skodzie ucięty. Trzeba wziąść jakąkolwiek żarówkę na 12V (ja wziołem od mijania) i 2 kable jeden długi (4m) drugi kruciutki. ten długi podłaczyłem do minusa przy akumulatorze i podłączyłem do żarówki, następnie drugi przewód podłączałem do żarówki a drugi koniec dotykałem do przewodów. Włączałem po kolei przewody i podłączyłem wedłóg tego schematu. I działą. Aha tak na przyszłość polecam od czasu do czasu (np co 4 msc) prysnać jakimś wd40 czy kontakt-spray w gniazdo aby nie zaśniedziało. Pozdrawiam
      http://www.vw_golf_3.republika.pl/nowa_strona_11.htm
      Wyprzedaż garażowa
      Różności od książek przez budowlankę po części moto

https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60

Większość ofert dla OCP do negocjacji :P

Komentarz

• pajson
        Classic
        • 2011
        • 4

Dzięki za odpowiedz. w sumie to udało mi się ustrzelić masę i u mnie jest to kolor jasno zielony i jakoś to poszło . Ale już wszystko ok. Tylko zmieniłem wejście na nowe bo stare tak jak mówisz zaśniedziało i szlak je trafił . Pozdrawiam

Komentarz

• wiking
          Ambiente
          • 2009
          • 117

Witam mam też pytanie, problem przyczepka posiada cała instalację nową z lampami , wtyk (przejściówka) podlaczam do modułu orginalnie zakładanego z hakiem w skodzie , a tu światła przyczepki nie swiecą , moduł odkreciłem wszystkie kable sa podłączone PROSZĘ O PODPOWIEDZ O CO CHODZI

Komentarz

• janusz35
            Ambiente
            • 2007
            • 143
            • Octavia II (1Z3)
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wygląda, że coś nie tak z masą. Sprawdź czy w gnieździe jest prąd (tak jak opisał kolega wyżej) . Jeżeli jest to szukaj w tej przejściówce i we wtyczce od przyczepy.

Komentarz

• wiking
              Ambiente
              • 2009
              • 117

Gniazdo przy haku ma prad zrobiłem według zalecenia , potem włozyłem ta przejsciówke i znowu kabelek przytykałem do kazdego otworu i tu juz zarówka sie nie zaswieciła co oznacza ze ta pezejściówka się sama z siebie zepsuła (jeden nie rozkręcalny element org. aso) wymiana czy coś jeszcze moze byc

Komentarz

Pracuję...